Cvenvacaturebank.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren. Op deze manier kunnen wij functionaliteit en effectiviteit aanpassen, zodat wij u een zo optimaal mogelijke ervaring kunnen bieden. Voor meer informatie, zie onze Gebruiksvoorwaarden.

CV Financieel administratief medewerker parttime, MBO/ MTS, Heerenveen

Voor het reageren op dit cv dien je ingelogd te zijn. Je kunt hier inloggen om te reageren. Om de contactgegevens van dit CV in te zien dient je een abonnement af te sluiten. Heb je nog geen betaald abonnement? Neem dan contact met ons op. Algemene gegevens Geslacht Vrouw Leeftijd 53 Woonplaats HeerenveenKennis, opleidingen en ervaring Opleiding MBO/ MTS Stages en werkervaring 02.01.2015-31-12-2016
Assortiment en verpakkingen beheerder. Mijn werkzaamheden bestaan uit het beheer van de voorraden verpakkingsmaterialen en obsoleets. Verwerken van opdrachten voor het aanmaken van de nieuwe verpakking instructies en de nieuwe etiketten. De wijzingen inbrengen op de bestaande klant-artikel koppelingen en de bijbehorende etiketten. Alle wijzingen worden uitgevoerd op projectmatige wijze. Toegepaste hulpmiddelen hierbij zijn Excel, SAP, Outlook, Power Point, SharePoint en intranet.

01.08.2013-01.11.2014
Medewerker Master Data Friesland Campina Kievit Meppel
Ik was verantwoordelijk voor de afhandeling van verschillende opdrachten van de afdelingen Sales, Financiën en Technologie. Ik verwerkte data in de systemen, onder andere het aanleggen van nieuwe producten, eindartikelen, halffabricaten, recepten,
klanten, leveranciers, grondstoffen voor de verschillende locaties van Kievit: Salatiga in Indonesië, Satro in Duitsland, China en Meppel. Ik verstrekte informatie uit het SAP-systeem voor eerdergenoemde afdelingen, koppelde artikelen aan de klanten en maakte nieuwe labels aan in Label View en Links Draw. Tot mijn werkzaamheden hoorde het maken van externe en interne specificaties in Quality Navigator. Voor deze werkzaamheden moet je beschikken over goede communicatieve eigenschappen, sterk analytisch vermogen, goede kennis van SAP en kennis van MS Office. Een bepaalde periode per maand, was ik verantwoordelijk voor het registreren van alle binnenkomende opdrachten (monitoring). Gedurende deze periodes was ik verantwoordelijk voor het verdelen van het werk.

14.04.09-01.07.2013
Financieel administratief medewerker energiebedrijf Essent in Groningen.
Bij Essent ben ik begonnen op de afdeling Won’t pay. Daar heb ik zorg gedragen voor het bespoedigen van het incassoproces en het terugdringen van betalingsachterstanden. Ik verzorgde de contractbeëindiging van wanbetalers en droeg indien nodig de vorderingen over aan de externe incassopartijen. Ik controleerde de verschillende fasen van het incassoproces bij de deurwaarder en de hoogte van de hoofdsom. Ik verzorgde de gerechtelijke en minnelijke specificaties en maakte hardheidsanalyses voor de dossiers die worden overgedragen aan de externe partij.

Vanaf 23.11.2009 t/m september 2010 werkzaam bij afdeling Betalen Klantenservice, waar ik rechtstreeks telefonisch contact had met de klanten van Essent.
Ik beantwoorde vragen over betalingen, openstaande posten, jaarafrekeningen, energiebelasting, aansluitingen, tarieven etc.

Tot 01-06-2013 was ik werkzaam op de afdeling financiële administratie. Ik voerde alle bijbehorende werkzaamheden uit, bv. correcties, verwerking van betalingen van schuldhulpverlenende instanties /inlezen/, communicatie met de banken, berekenen en boeken van financiële compensaties. Met behulp van draaitabellen heb ik KPI-gegevens per medewerker geanalyseerd. Daarnaast beantwoorde ik telefonisch en per e-mail verschillende vragen van collega’s van andere Essent afdelingen en schuldhulpverlenende instanties met betrekking tot betalingsverwerking en betalingsachterstanden.
Werkervaring Sector: Administratie, boekhouding
Functie: Administratief
Ervaring: 1-3 jaar
  Sector: Administratie, boekhouding
Functie: Administratief
Ervaring: meer dan 3 jaar
Kennis PC-vaardigheden : SAP, Exact, MS Word, MS Excel, MS Acces, MS PowerPoint, Outlook.
Opleidingen en cursussen 1981-1986:
HTS Bedrijfskunde (bouw) Odessa, Oekraïne,Gewaardeerd op HBO niveau in Nederland.
Diploma behaald.

2002-2003:
Cursus NT-2 voor Nederlandse Taal.

2003-2004:
Algemene PC cursus.

2004-2006:
Praktijk diploma Boekhouden, MBO 4 Diploma behaald

2006:
Computercursus Microsoft Office, Exact, ECDL.


Taalvaardigheden Nederlands: spreken zeer goed, schrijven zeer goed   Engels: spreken voldoende, schrijven goed   Russisch: spreken zeer goed, schrijven zeer goed Overige informatie Rijbewijs Geen Eigen vervoer Nee Persoonlijke eigenschappen Ik wil graag solliciteren op de functie Financieel administratief medewerker.
Deze functie sluit heel goed aan bij mijn capaciteiten en werkervaringen.
Ik heb een sterk analytisch vermogen, goede kennis Excel, Word, PowerPoint, Outlook, totale officepakket en van administratieve processen. Ongeveer 1 jaar heb ik gewerkt met Exact Globe en meer dan 3 jaar bij Essent afdeling debiteuren management.

Ik heb goede communicatieve waardigheden en hen goede kennis van SAP.
In Oekraine heb ik hbo-opleiding bedrijfskunde afgerond, en in Nederland Praktijkdiploma boekhouden MBO4 behaald.
Ik ben leergierig, nauwkeurig en kan dingen snel oppakken.

Als er nog vragen zijn, wil ik het graag persoonlijk toelichten.

Hobby's en interesses Meer dan 3 jaar ga ik naar de fitness centrum Balans in Heerenveen, daarin volg ik pilatus en bodybalans lessen.
Ik vind heel leuk bezoeken van verschillende tentoonstellingen en museums, ook ga ik graag wandelen en fietsen.
Deze gebruiker heeft een eigen CV geupload. Dit bestand is alleen voor gebruikers met een betaald account inzichtelijkKandidaat inhuren via uitzendbureauContact opnemen met kandidaat
Deel deze CV