Cvenvacaturebank.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren. Op deze manier kunnen wij functionaliteit en effectiviteit aanpassen, zodat wij u een zo optimaal mogelijke ervaring kunnen bieden. Voor meer informatie, zie onze Gebruiksvoorwaarden.

CV Systeemprogrammeur, HBO/ HTS, Ugchelen

Voor het reageren op dit cv dien je ingelogd te zijn. Je kunt hier inloggen om te reageren. Om de contactgegevens van dit CV in te zien dient je een abonnement af te sluiten. Heb je nog geen betaald abonnement? Neem dan contact met ons op. Algemene gegevens Geslacht Man Leeftijd 61 Woonplaats UgchelenKennis, opleidingen en ervaring Opleiding HBO/ HTS Stages en werkervaring 1989 – heden
Systeemprogrammeur
KPN Corporate Market (en haar rechtsvoorgangers Getronics, PinkRoccade en RCC)

Werkzaamheden:
- Het installeren, testen, invoeren, operationeel houden en optimaliseren van software op het IBM-Mainframe platform. Dit zowel voor softwareproducten van externe leveranciers als voor zelfontwikkelde software. Het ondersteunen en adviseren van gebruikers van deze software.

- Producten externe leveranciers: database management systeem DB2 en DB2-gerelateerde software zoals: QMF, Mainview for DB2, Insight for DB2 en Access for DB2.

- Het opzetten en leiden van projecten met als doel het upgraden van DB2-software en operating systems (z/OS).

- Het ontwikkelen en onderhouden van software, processen en procedures voor specifieke dienstverdeling aan klanten en daarnaast ook ter ondersteuning van werkzaamheden van collega’s en mijzelf.

- Het bewaken van de prestaties van DB2 en van Mainframe systemen en het geven van adviezen en doorvoeren van wijzigingen daarvoor.

Opdrachtgevers waarvoor ik de werkzaamheden uitvoer, of heb uitgevoerd, zijn onder andere: ANWB, Enexis, Martinair, Raet, Schiphol Group, SVB en het Ministerie van OC&W.

Resultaten:
- Als verantwoordelijke voor het softwareonderhoud heb ik ervoor gezorgd dat het onderhoud op de software regelmatig werd uitgevoerd. Dit had als gevolg dat de software steeds courant was, waardoor er zo goed als geen verstoringen optraden.

- Als projectleider heb ik diverse upgrade-projecten voor z/OS en DB2 afgerond, waardoor de continuïteit en de beschikbaarheid van actuele functionaliteit geborgd werden. Daarbij kwam ook nieuwe functionaliteit beschikbaar.

- Voor klanten heb ik processen ingericht die periodiek gegevens uit DB2-databases selecteren, indien gewenst transformeren, en voor statistische analyses beschikbaar kunnen stellen op verscheidene computerplatforms.

- Ik heb de inrichting verzorgd van processen die, deels periodiek, rapporteren over de prestaties van Mainframe systemen en DB2-omgevingen. Op basis van gegevens in deze rapporten is vast te stellen waar capaciteitsaanpassingen en/of optimalisaties nodig zijn.

1985 – 1989
Technisch ontwerper
PinkRoccade (en haar rechtsvoorgangers)

1980 – 1985
Applicatieprogrammeur COBOL
Rijks Computer Centrum

1979 – 1980
Nabewerker computer printwerk
Randstad (werk bij Centraal Beheer)
Werkervaring Kennis ICT specifiek
Windows XP/7, Microsoft Office, Osiris, Refection, SAP GUI, DB2 Control Center.
Op IBM-Mainframe: COBOL, DB2, DFSMS, ISPF, JCL, JES2, RMF, SDSF, SMPE, SQL, TSO en USS.

Talen
Nederlands: mondeling en schriftelijk zeer goed.
Engels: mondeling en schriftelijk goed.

Vrijetijdsbesteding
Theaterbezoek (muzikale voorstellingen), stijldansen, fotografie (diploma basiscursus), piano spelen, flightsimulator-club.
Opleidingen en cursussen Opleidingen
1980 – 1993
AMBI, modules: I.1, I.2, B.1, B.2, T.2, S.1, HS.1, HP.1 en HS.3
(H-modules zijn op HBO-niveau); diploma behaald
1976 – 1979
MTS, afdeling elektrotechniek, studierichting elektronica; diploma behaald
1975 – 1976
HTS, afdeling elektrotechniek; eerste jaar gevolgd
1969 – 1975
HAVO; diploma behaald

Cursussen en trainingen
2014
Oracle 11g DBA
1980 – heden
Permanente educatie op gebied van IBM-Mainframe (inclusief certificaten)
2010
IBM CICS V4.1 Fundamentals
2008
IBM Content Manager for Multiplatforms V8, Implementation and Administration
2007
CA Datacom/DB Database: Database Administration
Tot 2007 Diverse cursussen en trainingen gevolgd
Overige informatie Rijbewijs B,E Eigen vervoer Nee Persoonlijke eigenschappen Als persoon ben ik inventief, nauwkeurig en vasthoudend. Ik werk zelfstandig, en spar graag met collega’s. Ik ben collegiaal en loyaal, leergierig en nieuwsgierig. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan. Blijf bij hectische omstandigheden het overzicht houden en toon inzet en vastberadenheid.

LinkedIn-profiel : http://nl.linkedin.com/in/dickgelder
Kandidaat inhuren via uitzendbureauContact opnemen met kandidaat
Deel deze CV