Cvenvacaturebank.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren. Op deze manier kunnen wij functionaliteit en effectiviteit aanpassen, zodat wij u een zo optimaal mogelijke ervaring kunnen bieden. Voor meer informatie, zie onze Gebruiksvoorwaarden.

Sollicitatietips van onze recruiters

Bedrijfslogo

Google jezelf eerst.

Bedrijfslogo

Schrijf vragen op waar je een antwoord op wilt hebben

Bedrijfslogo

Plan de route!
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je te laat komt of voor verrassingen komt te staan. Daarom is het handig om alvast de route door te nemen. Houd rekening met extra reistijd, vertrek dus ruim op tijd zodat je door een kleine vertraging niet te laat arriveert.

Bedrijfslogo

Kom 20 minuten te vroeg op je sollicitatiegesprek. Hierdoor bewaar je de rust en kun je jezelf voorbereiden op het gesprek.

Bedrijfslogo

Kleding is een belangrijk onderdeel van je presentatie. Door je goed te kleden toon je zowel respect voor jezelf als voor je omgeving. Je voelt je beter en je laat zien dat je moeite hebt gedaan voor je gesprekspartner. Je zult ook zelfbewuster, zelfverzekerder en professioneler overkomen. Kleding aanpassen betekent overigens niet dat het ten koste moet gaan van je eigen identiteit.

Bedrijfslogo

Steeds meer werkgevers doen een achtergrondcheck via social media en ook wij doen dit vooraf aan een interview. De eerste indruk telt…ook online. Vaak is het verrassend welke foto’s en tweets boven komen drijven dus let hierop.

Bedrijfslogo

Kijk goed naar het profiel van de functie, dan naar je cv en stel jezelf de vraag: staat in mijn cv dat wat men wil lezen? Pas je cv dus aan op elke functie waarop je reageert.

Bedrijfslogo

Recruiters hebben de meeste ervaring dus de beste tips. Deze tips kunnen je helpen bij het opstellen van je cv; het zoeken naar vacatures; het maken van contact met de werkgever en wat je moet doen tijdens een sollicitatiegesprek.

Bedrijfslogo

Bereid je goed voor op je sollicitatie/kennismaking gesprek; verken het bedrijf en je gesprekspartner en stel naar aanleiding hiervan vragen tijdens het je gesprek

Bedrijfslogo

Zorg voor een duidelijk en overzichtelijk cv!

  • Schrijf je meest recente werkervaring eerst en beschrijf de meest relevante ervaring voor de functie waarop je solliciteert;
  • Zorg voor een strakke opmaak;
  • Vermeld duidelijk je contactgegevens.

 

Bedrijfslogo

Voordat je een sollicitatiebrief en/of curriculum vitae stuurt naar een werkgever, bel eerst!!! Er zijn op basis van de vacature altijd tenminste 5 vragen te stellen ter verduidelijking van de functie en/of eisen. Verwerk dit ook in je sollicitatiebrief

Bedrijfslogo

Wees niet bang om jezelf te zijn en maak écht contact.

Bedrijfslogo

Hoe sterk is de eerste indruk van jouw cv? Tip: gebruik een representatieve foto.

Bedrijfslogo

Spreek in je cv en motivatie de taal van de branche waarin je wilt werken.

Bedrijfslogo

Zorg ervoor dat jouw cv maximaal twee à drie pagina's is

Bedrijfslogo

Voeg een videopitch toe aan je sollicitatie. Zo kun je je echt presenteren en een persoonlijke indruk achterlaten.

Bedrijfslogo

Wees beleefd tegen iedereen die je tegenkomt vanaf het moment dat je bij het bedrijf aan komt totdat je weer weg gaat. Ook tegen de receptionist.

Bedrijfslogo

Vanuit de MKB Marktmonitor van Unique, een grootschalig onderzoek, werd aan werkgevers de volgende vraag gesteld: Welke criteria wegen voor u het zwaarst bij de selectie van medewerkers?”. Op één staat ‘match met de bedrijfscultuur’ (genoemd door 63% van de mkb’ers). Het is dus belangrijk als sollicitant niet alleen te kijken naar de functie inhoud, maar ook goed de overweging maken: past dit bedrijf bij mij?